top of page
SIX_E476ED18-C0F2-4AB6-886A-37D8D9820ECE.jpg
Over mij

Moeder van twee volwassen dochters. Geboren in Limburg waar ik in Maastricht de PABO heb gedaan. In het onderwijs ben ik werkzaam geweest in Hilversum, Ouderkerk aan de Amstel, en IJburg.

Toch wilde ik meer voor kinderen kunnen betekenen. Zeker daar het mij zo raakte als ze vastliepen, of op de een of andere manier niet zichzelf -degene die ze werkelijk zijn- konden zijn. 

Dit mondde uit in mijn studie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. 

Sinds 2006 heb ik al heel veel kinderen mogen ontmoeten in mijn praktijk. En telkens ben ik weer onder de indruk van de innerlijke wijsheid waar elk kind over beschikt, en met de juiste begeleiding precies dat eruit haalt wat nodig is. 

Gedurende al deze jaren ontdekte ik dat volwassenen veel van kinderen kunnen leren. Kinderen zijn namelijk de spiegel van wat er in de volwassen wereld speelt.

Zo ben ik als vanzelf steeds meer volwassenen gaan coachen. Of dit nou ouders, grootouders, of leerkrachten zijn, het is prachtig om te zien hoe er veranderingen optreden door de inzichten bij de volwassenen zelf, als ik uitleg wat het kind spiegelt, m.a.w. eigenlijk echt wilt zeggen. Het moment dat het inzicht komt, is dit voelbaar bij de ouder, en bij het kind.  Dit vind ik een van de mooiste momenten. Ik word dan oprecht geraakt. Van hieruit ontstaat een andere focus, en wordt de verbinding weer liefdevol herstelt. 

Het proces met (jong) volwassenen zonder kinderen is ook heel mooi om te begeleiden. Ik blijf mij verwonderen hoe prachtig de wereld om hun heen, spiegelt, waar ze zich op dat moment, op hun pad bevinden. Door dit samen te onderzoeken wordt de onderliggende kern zichtbaar,  waar tevens de inzichten liggen waardoor er transformatie mogelijk is.  

bottom of page